Зад оградата

Почивката, която дадох на блога, на мен и на вас завърши. Точно една седмица, която мина като миг.
Почивката можеше да е по-малка или по-голяма, но нямаше да има разлика. Сега се чудя, дали въобще ми беше нужна. Проблемът е, че няма начин да накарам времето, да върви по моите мерки. То следва собствен ритъм, който зависи от хиляди хора. Всъщност хората зависят от този ритъм.
Та времето продължи своя ход и не съм очаквал друго. Аз само се опитах тази седмица, да застана встрани и да погледна от там. Погледнах и видях оградата, а аз бях застанал зад нея.
Всъщност и това е относително. Където и да си, винаги си от едната страна на оградата. Дори да я прескочиш, пак е същото. Оградата винаги е някъде наблизо. Можеш да виждаш само едната ѝ страна.
Всъщност в живота не съществува само една ограда. Има ги на всяка крачка и понякога наистина е важно от коя страна си.
Зад оградата може да има лодка, забравила морето.


Зад оградата може да има рози, чакащи някой, да ги откъсне.


Или пък оградата да е граница, която никой не иска да прекрачва.


Вчера отворих папката и пръстите се понесоха по клавишите. Това е моят начин, да се справям с оградите. Един от многото начини, но помага при много огради. Тук в блога е единственото място, където човек може да е едновременно от двете страни на оградата. Тук оградите са виртуални и не могат да скрият нищо.

5 коментара:

  1. Здравей, Влади...Понякога е по-добре розите да бъдат оградени-те са красиви, когато са живи...Някои лодки - също имат своята причина да не са в морето, а може морето да ги е забравило...Всички прегради са в умовете ни,a виртуалните-може да се окажат най-реални.../Eny/Винаги е удоволствие за мен да прочета нещо твое.Хубав ден ти пожелавам...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За мен виртуалните не съществуват, но тези в умовете ни често са високи до небето.

      Изтриване
  2. Аз също не виждам виртуалните прегради, но това е само защото имаме спокойна съвест и по някакъв начин сме чисти.Реалните съществуват,но не в моя ум...Те са ми поставени от другите..."Те" ,които поставят и са поставили прегради без да имат право на това..."Те",които делят и разделят за да владеят."Те" са поставили преградите.Ние може само да ги преодоляваме виртуално и ума ни - с по малък успех реално...

    ОтговорИзтриване
  3. Дори сега се носи във въздуха аромат на рози!
    Откровено написано... Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване