Гимназия Константин Фотинов

В тази сграда завърших средното си образование. Тогава беше СПУ, сега е Профилирана гимназия, но няма голяма разлика. Това е централната част, а отзад има крило, където учеха подготвителният осми и девети клас. Имаше две обикновени паралелки, езикова и математическа и се водеше най-доброто училище в града.



Дворът отпред е хубаво място, но междучасията обикновено прекарвахме в задният двор, който е огромна асфалтова площадка. От прозорците учителите виждаха всичко и там, освен старата тоалетна в далечния край, където рядко някой обезпокояваше пушачите.






5 коментара:

  1. Сграда ,която прави впечатление от пръв поглед!Хубаво училище!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да сградата има фасада, но не го долюбвахме много. Май и сега го наричат Бастилията:). Но пък времената бяха хубави, а не могат да се върнат.

      Изтриване
  2. От както се занимавам с дървета се опитвам да виждам в снимките и отделните дървета, за да открия някое, което ме интересува. За сега съм открила много малко и те са описани от снимащия, които специално е снимал тях. Трябва да направя призив да се снима поне едно специално дърво от мястото, което се представя. Защото открих, че всъщност ходя на места с интересни камъни или с интересни дървета, а не с интересни сгради, и то по описание от статии от тези, които чета. Сградите са свързани с преживяванията на хората и малко трудни си представям същото.

    ОтговорИзтриване
  3. Не винаги има специални дървета. Стари да, но когато наоколо има десет такива, не може да се отличи някое. Все пак нарочно снимах храста на снимката с паметника. Не съм виждал друг такъв, а се затруднявам да определя вида му.

    ОтговорИзтриване