Дядо и мелница

Един дядо имал мелница. Разположена на брега на една река, по цял ден въртяла камъните е мелела жито. Доволен бил стареца от мелницата и си я обичал. Била му вярна другарка много години.
Един ден, когато слънцето изгряло, дядото влязъл в мелницата и усетил, че нещо не е както трябва. Мелницата била спряла и камъните не мелели жито.
Потърсил причината и видял, че реката била почти пресъхнала. И друг път водата била намалявала, но скоро усилвала течението си и воденицата отново заработвала, както преди.
Седнал дядото и зачакал. Чакал час, два, три. Водата не идвала и той започнал да се ядосва. Минал целия ден, но нямало никаква промяна.
На другата сутрин, воденицата пак била като мъртва. Ядосал се дядото, и започнал да ругае воденицата, а накрая взел ,че я запалил.
Воденицата изгоряла до основи, а когато димът спрял, по коритото на реката се чул шум. Реката прииждала пълноводна, както винаги.
Само воденицата я нямало.

Относно скорошните проблеми на Blogger, искам да кажа, че нямам намерение да си паля „воденицата“, или да си местя блога на друго място. Имам блог и с безплатната платформа на WP, но освен системата за модериране на коментарите, всичко останало е по-зле. Може би трябва някой ден да отдела време за пост и да опиша впечатленията си, но уважавам избора на всеки. Нямам и намерение да споря, коя платформа е по-добра.
Платените хостинги не ме интересуват, защото този блог е хоби, а не професия. За мен Blogger е отлична безплатна платформа, която задоволява всичките ми желания . Нещо повече, чрез Blogger, съм запознал задочно с много хора, които харесвам.
Ето, че отново сме на линия.

4 коментара:

  1. Проблеми има навсякъде, наскоро четох за пробив във Фейсбук. Лично аз реших да активирам акаунта си в Туитер, но поради други причини.

    ОтговорИзтриване
  2. @Емо, на мен пъпа май ми е хвърлен в блогер:) . Даже се учудих, колко спокойно приех липсата. Ако не беше липсата на постове в другите блогове, можеше да не забележа. А фейса и туитъра имат своите предимства и недостатъци, но не остава много време за тях.
    @Gloxy-Floxy, за мен е по скоро прозорец, но беше малко неприятно да го видя затворен:)
    @d_r_watson , хубаво е когато реката пак потече.

    ОтговорИзтриване