Мечти и реалност

Мечтая си....
Мечтая си, един ден да отида до Нова Зеландия. Не зная защо точно тази страна съм избрал. Може би заради филмите и книгите, които съм чел. Може би, защото в природата и има нещо, което ми напомня за нашите планини. Може би, заради странната флора и фауна, от невъзможни растения, животни и птици. Може би, заради съчетанието на заснежени планини и топли плажове, или пък...
Или пък просто си мечтая. Всъщност съм почти сигурен, че няма да отида там.
Първо, не мога да си го позволя. Това не е едноседмична екскурзия, до някоя съседна страна. Нова Зеландия се намира, от другата страна на Земята.
Второ, не обичам да пътувам. Не самото пътуване, а заминаването, разделите, багажа в който винаги има излишни неща, но никога това, което ти трябва.
Трето, тази мечта не е нещо, без което не мога. Появява се рядко, в минути на скука, когато желанието ми, да се заема с ежедневните задачи, клони към нулата.
Четвърто.... Четвърто, за да стане една мечта реалност, трябва човек да вложи нещо. Да се потруди и поне малко, да и помогне, а аз не съм направил нищо за тази.
Зная, че няма да се сбъдне, както и други, защото мечтите са едно, а реалността друго.
Мечти и реалност, или пък мечти и живот. Живот от мечти, или мечта за живот.
Мечтая си, някой ден да отида до Нова Зеландия, но това не е мечта. Поне не е истинска, защото истинските пазя само за себе си. Истинските не идват в моментите на скука, а са винаги с мен. За тях не чакам, да се случат някой ден, а се опитвам да помогна на съдбата.
Не винаги успявам, а понякога се проточват толкова дълго във времето, че забравям началото. Забравям, как са се родили и пътя до днес, но не забравям тях.
Те не са само мечти, но не ги бъркам с реалността, защото зная, че не винаги се сбъдват. Не са мечти за живот, или дори самият ми живот.. Те са просто аз и аз съм те.

6 коментара:

  1. Реални и не толкова...пожелавам ти всички да се сбъднат!...А за Нова Зеландия ще чакаме пътепис... :)

    ОтговорИзтриване
  2. Желая ти да сбъднеш мечтите си!Няма невъзможни неща, трябва много силно да поискаш нещо и да повярваш,че е възможно да се случи!:)

    ОтговорИзтриване
  3. И аз пожелавам мечтите ти да станат реалност, Влади! Нова Зеландия е интересна дестинация, може пък и да отидеш! Пожелавам ти!

    ОтговорИзтриване
  4. Нова Зеландия е и моя мечта, от описания тип :) само дето аз обичам да пътувам и стягам багаж за 15 минути :)
    Някои мечти трябва да си останат само блянове :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Ще запазя мечтите си само за мен и се надявам да се сбъднат, но често по-важен е пътят, отколкото крайния резултат:)

    ОтговорИзтриване
  6. I az ti jelaq vsichkite ti mechti da se sbudvat rano ili kusno.
    Ako silno gi jelaesh te shte se sbudnat....
    Bravo.....:):):);)

    ОтговорИзтриване