Коментарите

От началото на годината, получих няколко имейла и съобщения, от познати и непознати, че са имали проблеми и не са могли да оставят коментар в блога. Става въпрос за анонимни коментари, или на потребители без профил в нито една от разпространените блогови платформи.
Не мисля, че това наистина е проблем, защото профил в блогер се прави точно за две минути, но понеже въпроса беше повигнат от хора, които познавам отдавна, реших все пак да отворя коментарите за всички. Можете да ги видите, когато кликнета на:
„Изберете потребителски профил“, под полето за коментари.
Забелязах и една опция, която не бях видял досега. Има възможност и за оставяне на коментар с име и адрес на сайт.





Отворих коментарите преди около месец и половина, но задържах този пост, защото блогът беше добавен в секцията за блогове на vesti.bg и не исках , някой скучаещ хейтър да ми създаде работа.
Отварянето на всички коментари, налага да повторя правилата. Преди време съм писал в един пост и сега няма да има голяма разлика.
Тук в общи линии идват на гости около 50 познати, с които се знаем добре и този пост не е за тях. Този блог, въпреки, че е публичен, не е форум или новинарски сайт. Това е личен блог, където аз определям правилата. Не са сложни и не са трудни за спазване, защото не се различават от основните правила в ежедневното общуване.
1. Допускам до известна степен обиди спрямо мен, но границата определям аз. Обиди, към друг коментиращ, или колега блогър, ще бъдат изтрити веднага.
2. Рекламният спам, също няма шанс да оцелее дълго под постовете. На всякакви СЕО и маркетинг „специалисти“ , препоръчвам да намерят друго място за упражнения.
3. Нямам нищо против анонимността и правото на всеки, да я запази, но ще съм благодарен, ако анонимните все пак се идентифицират, поне формално.
4.Правил съм компромиси и съм допускал коментари на латиница. Все пак това е български блог и се намираме в България, така че колкото и да не искам да обидя някого, такива коментари в бъдеще, ще бъдат премахвани.
5. Накрая ще повторя, че това не е форум, или новинарски сайт, а личен блог. Имам право на симпатии или антипатии, така че в крайна сметка правилата определям аз.
Не мисля, че отварянето, ще промени нещо тук. Не съм сигурен и че има смисъл от този пост, но не пречи да го има. Ще го сложа в лентата, въпреки че никой няма да го чете. Показвал съм и толерантност и твърдост, когато се е налагало.
Искам и да се извиня, че закъснявам с отговорите, но през деня нямам възможност, а вечер времето е ограничено.

3 коментара:

  1. О,Влади,не допусках,че някой може и да те обиди...та ти си такава блага душица!

    ОтговорИзтриване
  2. keti531953 , не съм, а и ти си от доста време в нета и знаеш,че има всякакви хора.

    ОтговорИзтриване
  3. Съжалявам, но спирам анонимните. Последните 6 такива са псувни. Имам достатъчно данни, за да идентифицирам хората, които са ги оставили и да им създам неприятности, но не ми се губи време.

    ОтговорИзтриване