Пенсионните фондове

-Господине, знаете ли към кой пенсионно осигурителен фонд сте? Носите ли личната си карта? Заповядайте тук и за минута ще ви прехвърлим при нас. Водим и нотариус и от вас не се изисква нищо. Само при нас, можете да осигурите и гарантирате спокойни и охолни старини. Няма да говорим за колегите от другите фондове, но те са аматьори и след време ще съжалявате, ако останете при тях.
Три засукани мадами от седмица обикалят в работата. Изникват навсякъде и тикат в ръцете на всяка жертва шарени листовки. Дори острите забележки, че прекаляват, не ги отказват.
Трите са от дружеството Х. Миналата година вместо тях се подвизаваха, хора от дружеството У. Същите засукани и нахални конски мухи. Дори и думите, които бяха наизустили съвпадаха до болка. Някои хора се прехвърлиха и след това псуваха. Виждам, че сега други също поддават, като повечето дори не знаят, че при всяко прехвърляне им взимат поне по 20 лева. Най- потърпевши са хората, които току що започват трудовата си кариера и тези с първа и втора категория труд. Преследването е жестоко. Ако вторият стълб на пенсионното осигуряване, не беше задължителен с лицензираните пенсионни фондове, бих предпочел сам да избера, къде и как да инвестирам.
Да ама не! Трябва да храня хиените.
Днес се замислих за хилядите подобни досадници. От банката, където ми превеждат заплатата, през седмица ми звънят с „новината“, че съм лоялен клиент и да отида в удобно за мен време, за „да ми предложат невероятни оферти и възможности“. След всеки твърд отказ от моя страна, се надявам да е за последно, но греша.
Вчера пък ми се обадиха от кабеларка. И те ми обещават всякакви промоции и печалби и условия, каквито няма никъде. Въпросът, от къде ми имат телефона, беше подминат без коментар или прекъсване на тирадата. Затварянето на телефона доведе, до ново набиране след десетина секунди.
Този вид спам, винаги намира начин да ми развали настроението. В интерес на истината, въпреки критиките ми към Мтел, трябва да призная, че от почти две години при плащане на сметката, не се опитват да ме зарибяват с нови планове и промоции. Затова пък, терорът с СМС-сите е почти постоянен.
От десетина години използвам интернет. Виждал съм и съм бил потърпевш на много видове спам. Вече не се ядосвам, а се забавлявам, защото е лесно да се справя с него. Не гледам телевизия, почти не слушам радио, настроил съм браузъра си, да блокира рекламите, но от спама на живо, няма как де се спася.

3 коментара:

  1. Всички тези фондове и разни други лапачи така са огладнели ,че вече пред нищо не се спират,техните лобисти в парламента всеки ден сменят законите само за да могат законно да ни вземат и последната стотинка.Жена ми със сменянето на работата я задължиха да си смени фонда и изгоря с 20 лв.

    ОтговорИзтриване
  2. Ако не беше трагично, щеше да ми е смешно,до гуша ми дойде от тези фондове и тъпотии...

    ОтговорИзтриване
  3. @tonino , ами струва си, особено като си погледна извлечението. Ако държах парите на обикновен влог щях да съм повече на сметка. Те гладни, ама не колкото хората.
    @tcvetelinka , миналата година и аз се забавлявах, защото се промуших между капките, но тези бяха доста по нахални:)

    ОтговорИзтриване