Българската полиция не бие , господа !

Това не е поредният платен с наши пари рекламен материал на правителството, публикуван на предпоследната страница в някой западен вестник.
Не е и фраза на някой от известните и не толкова известни представители на политическата класа в България. На всички нива и с всички цветове.
Думите са на един от бившите министър председатели на България – Петко Каравелов. Когато довели западни журналисти в „Черната джамия „ за да се уверят, че е жив и здрав, той е оставил тези думи в историята.
Очевидно не е казал истината. Не е и имал моралното право да се оплаква, защото и по време на неговото управление опозицията е била „доволно съветвана „ в полицейските управления.
Тежки времена са били за политиците в България. Интересно ми е как ли щяха да се държат днешните политици в онези сурови времена?
Днес това не може да им се случи. Вчера те се скриха на топло и оставиха полицията да „съветва „ деца, жени и възрастни хора и след това да се гордее с това. Да биеш човек паднал на земята се оказа постъпка достойна за медал!
Въпреки недостатъците си, обаче Каравелов и неговите съвременници са имали едно качество, което не виждам в днешните политици.
Това качество е от една дума, но съдържа много.
Думата е РОДОЛЮБИЕ!
Родолюбието не се измерва с приказки в парламента и телевизионни интервюта. То личи по делата и не може да се симулира. Веднага се познава!
Ако го видя в някого ще застана до него на мига!
Вчера го видях.
Но не в политик.Видях го в хората по улиците искащи промяна!

Това е написано вчера, но не можах да го публикувам. Много ярки бяха картините на насилие.
Днес нещата се промениха малко.Видя се, че полицията може да осигури реда и без насилие. Стига ръководството и да го иска.
Друго, което се промени е, че част от опозицията излезе и застана ДО хората.Не ПРЕД, а ДО. Обаче закъсняха!Вчера си бяха на топло!
Времето ще покаже, колко от тях го правят по убеждение и колко просто се опитват да си вдигнат рейтинга. Ще проличи, а и за някои вече знаем.
Всъщност аз не бях привърженик на протеста в този му вид. Че ще има насилие и провокации се знаеше още, когато се включиха футболните фенове.
Трагедията можеше да се избегне лесно, но тогава нямаше да има оправдание за насилието. Достатъчно беше да се прочетат форумите, за да се разбереш, че ще има организирани провокации.
Мислех и мисля, че протеста в този му вид е безотговорно разпиляване на енергията на обществото ни. Управлението се сменява с избори, а те наближават.За съжаление алтернативите просто ги няма. Никой не работи по въпроса, а точно в тази посока трябва да се насочи енергията.
Труден път и всички го избягваме. Политиката е мръсно нещо,а нашите ръце трябва да са чистички.
Накрая ще се окаже, че ще ни управляват същите симпатяги.
Не искам да отида и да гласувам за магаре.
Вече съм го правил и се мразя за това!
Тази седмица въпреки здравия разум, сърцето ми е на страната на протестиращите.

Те са истинските българи!

15.01.2009год.

Няма коментари:

Публикуване на коментар